Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Плодови сладкиши»Обърнат сладкиш с киви без печене

Обърнат сладкиш с киви без печене

Обърнат сладкиш с киви без печене4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
6
"Дайте ни малко бисквитки за торта и възможност да разгърнем въображението си и гледайте какъв сладкиш ще ви приготвим"

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 500 мл
  • захар - 5 с.л.
  • нишесте - 1 пакет ванилия
  • жълтъци - 1 бр.
  • масло - 2 с.л.
  • течна сметана - 100 мл
  • течен шоколад - 100 г
  • бисквити за торта - 10 бр.
  • какаови изрезки - 1 средна купа
  • киви - 2 бр.
  • банани - 2 бр. меки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрява се 400 мл прясно мляко със захарта в касерола. В купа се разбиват жълтъкът, нишестето и останалите 100 мл прясно мляко. Сипва се в горещото прясно мляко на тънка струя и бъркаме с вилица докато се сгъсти.

Снема се от котлона и добавяме маслото, разбърква се докато от топлината се разтопи и оставяме да се охлади. В отделен съд с миксер се разбива сладкарска сметана до меки връхчета, добавя се течният шоколад, отново се разбърква на гладък крем.

Смесват се охладеният ваниловия крем, сметановият крем и намачкани с вилица банани. Бисквитите се начупват на парченца, кивито се обелва и нарязва на кръгчета. На дъното на кръгла купа се застила прозрачно фолио, нареждат се кръгчета киви.

В крема се сипват част от какаовите изрезки и начупени бели бисквити за торта, като се отделя малка част за дъното на обърнатия сладкиш. Разбърква се добре да попият всички парченца от крема, без да стават на каша и сипваме върху кивито.

Най-отгоре се нареждат какаовите изрезки, като се обърне сладкишът те са основата. Завива се с краищата на фолиото и оставяме за една нощ в хладилник. На другия ден се обръща в чиния, нарязва се и хапваме с удоволствие!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
54
41
30
20
10
Дай твоята оценка: