Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Свински бъбреци и гъби с картофи на фурна

Свински бъбреци и гъби с картофи на фурна

Свински бъбреци и гъби с картофи на фурна
Снимка: Стоянка Русенова
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
85 мин.
Порции
4
"Не сте яли досега свински бъбреци? Много сте изпуснали, да знаете! Опитайте нашите и ще си говорим пак"

Необходими Продукти

  • гъби - 1 ч.ч. от буркан
  • картофи - 1 кг
  • свински бъбреци - 1 кг
  • олио - 50 - 60 мл
  • чубрица
  • червен пипер
  • черен пипер
  • сол - 1 с.л.
  • червено вино - 2 ч.ч.
  • бира - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме добре бъбреците, това става като режем наполовина и махаме излишното. Поставяме ги в оцет, за да се обере лошата миризма.

Вадим и решем на кубчета, като след това също измиваме много добре.

В дълбок съд прибавяме 1 ч.ч. бира и 1 ч.ч. червено вино, добавяме бъбреците, като доливаме с вода.Така оставяме да врят за около 10 минути.

През това време белим картофите и режем на кубчета. Вадим бъбреците и отново измиваме много добре.

Поставяме картофите и гъбите в тава, като отгоре сипваме и бъбреците, посипваме с балканска чубрица, черния пипер, червения пипер и солта, като разбъркваме много добре.

Заливаме с последната чаша вино и част от бульона, в които сме варили бъбреците. Слагаме да се пече във фурната, като от време на време се разбърква.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: