Гъбена супа с фиде

Румяна милчеваРумяна милчева
Чирак
1305031511
Гъбена супа с фиде3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Ароматна постна супичка за всички гладни, още по-гладни и много гладни наши читатели"

Необходими Продукти

  • гъби - 300 г
  • фиде - 1 шепа
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • жълтъци - 1 бр.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • магданоз - 1/2 вр.
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
  • олио - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и нарязваме гъбите на ивички. Лукът и морковът нарязваме на малки кубчета и ги слагаме да се запържат в мазнината за около 3-4 минути, като бъркаме да не загори.

След това прибавяме и гъбите като пържим още 1-2 мин. Сипваме 3 литра вода и оставяме да ври 20 мин.

След това прибавяме фидето, сол, черен пипер и нарязания на ситно магданоз и варим докато е готово фидето.

През това време разбиваме киселото мляко и жълтъка. Взимаме от супата и слагаме по малко при киселото мляко, като бъркаме, за да уравновесим температурата да не се пресече и връщаме отново в супата, като сипваме полека и бъркаме.

Варим гъбената супа още 2-3 минути като бъркаме и махаме от котлона. Готово е за сервиране.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

2
50
40
30
21
10
Дай твоята оценка: