Панирани телешки пържоли

Панирани телешки пържоли

ЗорицаЗорица
Гуру
997
8k
4k
3k
6
Панирани телешки пържоли1 / 2
24/02/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне10 мин.
Сготви25 мин.
Общо35 мин.
Порции6
"С тези крехки пържоли имаме повече от духовна връзка - смятаме, че те са нашата сродна храна, нали така се казваше"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пържолите се начукват и подправят със сол и черен пипер. Яйцата се разбиват в широка купа.

Пържолите се потапят първо в разбитите яйца, а след това се овалват в галета и се пържат в сгорещеното олио до златисто кафяво.

Картофите обелете, нарежете на едри парчета и ги задушете на пара в подходящ съд.

Панираните пържоли се поднасят с резен лимон и гарнитура от задушените на пара картофи, обилно поръсени с копър.

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: