Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Ориз на фурна»Агнешко бутче с лапад и ориз на фурна

Агнешко бутче с лапад и ориз на фурна

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k7
Агнешко бутче с лапад и ориз на фурна2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
115 мин.
Порции
6
"Сърце на мераклия и ръце на майстор - това ви трябва, за да приготвите това уникално вкусно агнешко бутче с лапад и ориз на фурна"

Необходими Продукти

  • агнешко бутче - около 2 кг
  • лапад - 500 г нарязан
  • ориз - 2 ч.ч.
  • зелен лук - 2 връзки
  • масло - 125 г
  • червен пипер - 2 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • джоджен - 1 връзка, ситно нарязан
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Агнешкото бутче се слага в голяма тава, посолява се и се наръсва обилно с черен и червен пипер. Половината от маслото се нарязва на парчета и се нарежда върху бутчето.

В тавата се налива една чаша топла вода и се слага във фурната да се пече. От време на време се полива със образувалия се сос. Обръща се и се изпича и от другата страна.

Когато месото е почти готово, около него се добавят лукът, лападът и оризът. Посолява се и се добавят 4 чаши вода. Разбърква се хубаво.

Връща се във фурната на умерена температура, като от време на време се разбърква оризът със зеленчуците, а месото се полива със течността от тавичката. Пече се докато цялата течност се поеме от ориза напълно.

Готовото ястие се поръсва със джоджена и се оставя за около час в изключената фурна да отлежи преди сервиране.

Сервирайте месото, нарязано на порционни парчета и гарнирано с ориза на фурна.

Агнешкото бутче с лапад и ориз на фурна е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: