Пълнена гъска и задушена с кисело зеле

Мария ГулековаМария Гулекова
Помощник Готвач
411
929
151
706
1
24/02/2017
Приготвяне30 мин.
Готвене220 мин.
Общо250 мин.
Порции7
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо939
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества
Печена Гъска

Начин на приготвяне

Изчистваме и измиваме добре гъската. След това я посоляваме със сол отвътре и отвън.

В купа смесваме ситно нарязаните лук, шунка, гъби и изстискания хляб. Разбъркваме всичко много добре и добавяме яйцата, магданоза и черния пипер.

С така приготвената плънка пълним гъската и я зашиваме добре с конец. Слагаме я в дълбока тенджера и изсипваме бульона, виното, половината масло и нарязаната сланина.

Слагаме капака и го замазваме с тесто. Оставяме ястието да се задуши на тих огън за около 2 часа.

През това време нарязваме зелката и я задушаваме с останалото масло. Подправяме го червения пипер и малко черен пипер.

След като извадим гъската от тенджерата я слагаме в тава. Намазваме я с малко масло и около нея слагаме задушеното зеле. Печем в силна фурна за около 30 минути.

Традиционна голяма емайлирана тава 41 см-9%
Похапвай си вкусно с:
Традиционна голяма емайлирана тава 41 см
35.00 лв.
32.00 лв.
Виж ››

Емайлираната квадратна тава е необходимост във всяка кухня. Пригответе вкусни ястия и сладкиши за цялото семейство. Квадратната тава е с незалепващо покритие, което позволява лесно почистване. Предлага се в стилен черен цвят и удобни размери.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар