Печена гъска по английски

Мария ГулековаМария ГулековаПомощник Готвач40914111
24/02/2017
"Не може да им се отрече на англичаните - разбират от готвене на гъски и смешни шапки "
Приготвяне30 мин.
Готвене300 мин.
Общо330 мин.
Порции7
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 220
  • Преглеждания за месеца21
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистваме и измиваме добре гъската. След това я посоляваме със сол отвътре и отвън.

В купа слагаме нарязаните на ситно дреболии, настърганата ябълка, стафидите, бадемите, наситнения магданоз, подправките и половината масло. Разбъркваме всичко и с така получената плънка напълваме гъската.

Зашиваме добре гъската, слагаме я в тавичка и я намазваме с останалото масло и доливаме малко вода. Печем я в умерена фурна за около 4-5 часа, като от време на време я поливаме със соса от печенето.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар