Начин на приготвяне
Сложете свинския език в тенджера под налягане, като покриете с вода, в която сте пуснали една лъжичка сол, дафинов лист, бахар, черен пипер и една глава лук, срязан на четвъртинки.
Варете ги 40 минути и още топли ги обелете, а след това нарежете на резенчета. Подредете езика в кръг в чиния, в средата на която сте сложили пюре от грах. А него направете, като пасирате сварения грах, а после го смесете с една лъжица майонеза.
Докато езика се вари, измийте и изпържете гъбките цели и ги извадете в чиния.
В маслото, в което са се пържили гъбите, сипете две супени лъжици брашно, разбъркайте и прибавете два черпака охладен бульон от сварения език. Бъркайте да не стане на бучки и оставете да клокне, а после отдръпнете от огъня.
Залейте езика със сос, ръснете магданоз за аромат и гарнирайте с гъбки. Днес е и с морковче за цвят.