Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Охлювчета»Охлювчета с кокос и масло

Охлювчета с кокос и масло

VeselinaVeselina
Иноватор
3062k1k5
Охлювчета с кокос и масло
Снимка: Марияна
3 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6
"Стъпка по стъпка перфектните охлювчета ще приготвим Запишете си, смело творете и хапвайте с удоволствие"

Необходими Продукти

  • За тестото
  • ванилия - 1 бр.
  • прясно мляко - 365 мл.
  • мая - 14 г суха
  • захар - 70 г
  • брашно - 660 г
  • сол
  • масло - 70 г
  • яйца - 1 бр.
  • За пълнежа
  • масло - 5 с.л
  • кокосови стърготини - 100 г
  • захар - 200 г
  • масло - за намазване на тавата
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Затопляме леко млякото. Маслото го изкарваме на стайна температура преди това. При млякото добавете ванилията, захарта и сухата мая. Разбъркваме. Пресяваме брашното, защото така става по–добре.

Изсипваме брашното в дълбока купа или тава. Към брашното слагаме сол. Правим в него кладенче. Сипваме в кладенчето млякото – 365 мл., маслото – 70 г и яйцето. Замесваме меко и гладко тесто. Оставяме тестото да втаса на топло за 30 мин.

След ката е втасало тестото го слагаме върху набрашнена маса. Разточваме тестото с форма на правоъгълник с помощта на набрашнена точилка. Правим си пълнеж от масло, кокосови стърготини и захар.

Слагаме съставките за пълнежа в купа и разбиваме с миксер, като първо разбиваме меко масло - 5 с.л и захар - 200 г и после прибавяме кокосовите стърготини. Върху разточения лист с размери около 40 на 30 см. мажем от пълнежа. Първо нанасяме равномерно и после намазваме с лъжица. Навиваме намазания лист на дълго руло.

Режем рулото с дебелина през 7 см. Подреждаме рулцата, приличащи на охлювчета в тава. Намасляваме тавата преди това с масло. Подреждаме на малко разстояние едно от друго в кръг охлювчетата, трябва да имаме предвид, че като бухнат и се изпекат те ще доближат и няма да са сплескани, ще си останат кръгли.

Оставяме ги на стайна температура за 20 мин. Печем ги в загрята на 180 градуса фурна до готовност. В същността си рецептата е от Пекарната на Рудолф, но я промених леко. Стават много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Марияна
Марияна
Мазането става по трудно, като са смесени кокос с масло. Препоръчвам да се намаже първо маслото и после кокоса да се сложи отгоре.Допаднаха ми като вкус. Получиха са много приятни охлювчета.Браво!
26.02.2017 20:18