Начин на приготвяне
Затопляме леко млякото. Маслото го изкарваме на стайна температура преди това. При млякото добавете ванилията, захарта и сухата мая. Разбъркваме. Пресяваме брашното, защото така става по–добре.
Изсипваме брашното в дълбока купа или тава. Към брашното слагаме сол. Правим в него кладенче. Сипваме в кладенчето млякото – 365 мл., маслото – 70 г и яйцето. Замесваме меко и гладко тесто. Оставяме тестото да втаса на топло за 30 мин.
След ката е втасало тестото го слагаме върху набрашнена маса. Разточваме тестото с форма на правоъгълник с помощта на набрашнена точилка. Правим си пълнеж от масло, кокосови стърготини и захар.
Слагаме съставките за пълнежа в купа и разбиваме с миксер, като първо разбиваме меко масло - 5 с.л и захар - 200 г и после прибавяме кокосовите стърготини. Върху разточения лист с размери около 40 на 30 см. мажем от пълнежа. Първо нанасяме равномерно и после намазваме с лъжица. Навиваме намазания лист на дълго руло.
Режем рулото с дебелина през 7 см. Подреждаме рулцата, приличащи на охлювчета в тава. Намасляваме тавата преди това с масло. Подреждаме на малко разстояние едно от друго в кръг охлювчетата, трябва да имаме предвид, че като бухнат и се изпекат те ще доближат и няма да са сплескани, ще си останат кръгли.
Оставяме ги на стайна температура за 20 мин. Печем ги в загрята на 180 градуса фурна до готовност. В същността си рецептата е от Пекарната на Рудолф, но я промених леко. Стават много вкусни.
Коментари