Двойно шоколадова торта

25/02/2017
Калина
отКалинаНовак105
"Знаете ли какво е по-хубаво от шоколадова торта? Точно така, двойно шоколадова торта "
Приготвяне30 мин.
Готвене80 мин.
Общо110 мин.
Порции16
Сготви+1 точки
16 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 028
  • Преглеждания за месеца29
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена16

Необходими Съставки

  • За глазурата
  • шоколад - 200 г млечен
  • черен шоколад - 100 г
  • течна сметана - 300 мл
  • масло - 100 г
  • За блатовете
  • масло - 260 г
  • вода - 140 мл
  • захар - 450 г
  • ванилия - 1 бр.
  • яйца - 4 големи
  • брашно - 360 г
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • сол - ½ ч.л.
  • мляко - 120 мл
  • какао - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Глазура:
В купа смесете добре двата шоколада с врящата сметана за готвене. Добавете и маслото и бъркайте, докато и шоколада и маслото не се разтопят напълно. Приберете в хладилника за около 2 часа, за да се стегне.

Блатове:
В купа смесете какаото, горещата вода и млякото. В друга купа сложете размекнатото на стайна температура масло с пресятото брашно, солта и содата. Разбийте с миксер, трябва да се получи смес на малки трохички.

Към нея се добавят какаовата смес и захарта и се разбива отново. Добавят се и яйцата и ванилията и пак се разбива. Тестото се разделя на две и от двете половини се пекат два блата. Пекат се за около 30-40 минути в фурна, загрята предварително на 175°С.

Когато и двата блата изстинат напълно, върху единия се маже от глазурата. Отгоре се слага втория и цялата торта се покрива с останалата глазура. Оставя се да преседи в хладилника за 2-3 часа.подобни рецепти тук

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Сия Рибагина
Сия Рибагина
25.02.2017 17:40
Като видя нещо толкова шоколадово, няма как да не изразя възхищението си. За мен колкото по шоколадово, толкова по добре :) Чудесна торта!
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв