Начин на приготвяне
Пресяваме си брашното в дълбока купа. Правим кладенче и вътре слагаме водата, солта, оцета и олиото. Замесваме тестото. Трябва да е меко. Посипваме с брашно масата, върху която ще работим. Доомесваме много добре тестото. Разделяме го на десет равни по големина части. От всяка част оформяме топка.
Слагаме ги в подходящ съд и ги покриваме с кърпа на топло. През това време измиваме ябълките и ги обелваме. Почистваме ябълките и ги настъргваме с ренде. Изцеждаме ги от сока. Слагаме ги в купа. Към ябълките добавяме 1 пакетче канела, 2 ч.л галета.
Набрашняваме масата и разточваме всяка една от топките с точилка с формата на правоъгълник. Преди това си посипваме масата с брашно, както и точилката, за да не лепне тестото. Върху листа слагаме от ябълковата смес, като разпределяме равномерно.
Смесваме в малка купа двата вида захар. После поръсваме със захар. Поръсваме с малко олио и навиваме. После навитата кора навиваме на руло като охлюв. Така правим с всички топки.
Подреждаме завитите охлювчетата в тава покрита с хартия за печене и печем на 180 градуса до готовност. Като се опекат поръсваме обилно с пудра захар.