Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Яхнии»Пилешка яхния с гъби и праз

Пилешка яхния с гъби и праз

Десислава ДончеваДесислава Дончева
Готвач
2289602981
Пилешка яхния с гъби и праз2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
75 мин.
Общо
105 мин.
Порции
4
"Искате ли да приготвите толкова вкусна яхния, че и баба да ви поиска рецептата?"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 700 г бутчета и крила
  • чушки - 3 бр.
  • лук - 3 бр.
  • праз - 1/2 бр.
  • гъби - 6 бр. големи
  • чесън - 3 бр. скилидки
  • брашно - 5 с.л.
  • моркови - 1 бр.
  • доматен сок - 3 с.л. консерва
  • червен пипер - 1 с.л.
  • джоджен - 1 с.л.
  • чубрица - 1 с.л.
  • олио
  • сол
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме, почистваме и нарязваме гъбите на тънки парчета. Лука, праза и чушките ги нарязваме на не много ситно. Моркова го нарязваме на кубчета, а скилидките чесън на дребно.

В тенджера с малко мазнина задушаваме пилешкото месо за около 6 минути.

Прибавяме към него нарязаните предварително моркови, праз, лук, чушки, гъби и чесън. Оставяме да се задушат около 5 минути, след което добавяме червения пипер и 3 с. лъжици доматен сок.

Прибавяме брашното като разбъркваме добре всичко, след което заливаме с около 1 литър гореща вода, като разбъркваме енергично, за да не се получават бучки.

Подправяме с джоджен, чубрица и сол на вкус. Оставяме яхнията да къкри около 1 час, като от време на време разбъркваме. Преди поднасяне поръсваме ястието с нарязан на ситно магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: