Начин на приготвяне
Смесете горчицата с настъргания на ситно чесън. Отделно смесете солта, червения и черния пипер на вкус и по желание лют червен пипер.
Почистените и измити джолани подсушете. Намажете ги със смесените сухи подправки и добре ги втрийте. След което намажете със смесените горчица и чесън.
Поставете ги в тава с капак. Нарежете лука на едро, картофките на едро, добавете горчицата, лимоновия сок, олиото и ги посолете на вкус.
Разбъркайте сместа много добре и я разпределете в тавата между джоланите. Налейте сухото бяло вино и затворете капака на тавата.
Поставете я в предварително нагрята фурна на 220 градуса и печете до готовност на печеното свинско, като проверявате за готовността след около 90 минути печене.
Най- лесните, уникално вкусни, ароматни и сочни джолани. Наберете смелост, сгответе ги по тази рецепта и ще останете завинаги влюбени в тях.
Уникално вкусните свински джолани с картофки са готови.