Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Свинско печено»Уникално вкусни свински джолани с картофки

Уникално вкусни свински джолани с картофки

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Уникално вкусни свински джолани с картофки3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
110 мин.
Порции
12
"Свински джоланчета и картофи - въобще няма нужда някой да ни убеждава, че са уникално вкусни, отдалеч си личи"

Необходими Продукти

  • за джоланите
  • свински джолани - 3 бр. (без кожа)
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • червен пипер - на вкус
  • лют червен пипер - по желание
  • чесън - 4 скилидки
  • горчица - 3 с.л.
  • за картофките
  • картофи - 10 бр. (средни)
  • лук - 1 глава (голяма)
  • лимонов сок - от 1 лимон
  • горчица - 3 с.л.
  • олио - 3 с.л.
  • сол - на вкус
  • бяло вино - 1 ч.ч. (сухо)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете горчицата с настъргания на ситно чесън. Отделно смесете солта, червения и черния пипер на вкус и по желание лют червен пипер.

Почистените и измити джолани подсушете. Намажете ги със смесените сухи подправки и добре ги втрийте. След което намажете със смесените горчица и чесън.

Поставете ги в тава с капак. Нарежете лука на едро, картофките на едро, добавете горчицата, лимоновия сок, олиото и ги посолете на вкус.

Разбъркайте сместа много добре и я разпределете в тавата между джоланите. Налейте сухото бяло вино и затворете капака на тавата.

Поставете я в предварително нагрята фурна на 220 градуса и печете до готовност на печеното свинско, като проверявате за готовността след около 90 минути печене.

Най- лесните, уникално вкусни, ароматни и сочни джолани. Наберете смелост, сгответе ги по тази рецепта и ще останете завинаги влюбени в тях.

Уникално вкусните свински джолани с картофки са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: