Чорба зелен фасул и овче месо
Čorba od boranije i ovčijeg mesa
gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Яхния»Чорба зелен фасул и овче месо

Чорба зелен фасул и овче месо

Паулина СтояноваПаулина Стоянова
Помощник Готвач
1821k6224622
Чорба зелен фасул и овче месо
Снимка: Паулина Стоянова
1 / 2
26/02/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне10 мин.
Готвене80 мин.
Общо90 мин.
Порции10
"Не ни трябват на нас разни изискани ястия - доволни сме и на купа от тази ароматна чорба зелен фасул с овнешко месо"

Необходими Продукти

  • овче месо - 600 - 700 г без кокал
  • зелен фасул - 600 г бланширан
  • лук - 3 глави
  • олио - 5с.л.
  • чесън - 2 - 3 скилиди
  • домати - 200 г
  • брашно - 3 - 4 с.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • магданоз - половин връзка
  • чубрица - 2 щипки
  • вода - 2 ч.ч
  • универсална подправка - 2 с.л. Маги вълшебен вкус 10 зеленчука
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се измива и нарязва на парченца, в тенджерка се слага мазнина и се запържва.

След това се добавя 2 ч.ч. вода, за да поври. През това време си обелваме лука и чесъна, нарязват се на ситно. След 15-20 мин. ги добавяме към месото, за да пуснат аромат.

След като се размие лука, добавяме зеления фасул, готвим до полуготовност- около 30 мин.

След това слагаме червеният пипер и доматите. Ако са пресни домати ги режем на ситно, ако са от буркан цели, ги пасираме, според сезона и какво разполагате.

Добавяме маги вълшебен вкус 10 зеленчука, след като поври чорбата 5-7 мин, гребваме от бульона и размиваме брашното в купичка, изсипваме обратно. Доливаме с вода, ако е необходимо.

След като чорбата е готова, слагаме чубрица и ситно нарязания магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: