Начин на приготвяне
В дълбока купа се смесват ябълковото брашно, бадемовото брашно и содата. Разбъркват се . В отделна купа се смесват таханът и медът. Разбърка се хубаво, за да се смесят. След това се изсипва при брашното и содата.
Разбърква се. От получената смес се замесва се меко и еластично тесто. Ако полученото тесто продължава да лепне, може да прибавите още малко брашно.
Фурната се включва, за да загрява на 170-180 градуса. От полученото тесто се оформят малки топки, които се овалват в сусама. След това се редят в тава, която е постлана с хартия за печене.
След като сложим топките в тава се притискат леко, за да се получат плоски бисквитки. Бисквитите се редят на разстояние една от друга.
Бисквитите се пекат в предварително загрята фурна за около 12-15 минути. След като са готови бисквитите се изваждат от фурната и се оставят да изстинат.