Пияно пиле с ориз на фурна

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Пияно пиле с ориз на фурна2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Не знаем дали това пиле е пияно, но обещаваме вие да сте преяли, когато приключите с него"

Необходими Продукти

  • пиле - 1/2 бр.
  • олио - 100 мл
  • бяло вино - 1 ч.ч.
  • ориз - 1 ч.ч.
  • чушки - 2 бр. пресни (червени)
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • универсална подправка - 1 с.л. зеленчукова подправка
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • вода - 3 ч.ч. гореща
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете пилето на порции, пиперките на тънки ивици, настържете моркова на едро ренде, а лука нарежете на ситно. В тава запържете пилето в олиото до златист цвят, добавете нарязаните зеленчуци.

Запържете при непрекъснато бъркане до омекване на лука. Добавете чаша вино и оставете да поври около 5 минути.

Разпределете добре почистения и измит ориз в тавата, налейте горещата вода и разбъркайте. Добавете зеленчуковата подправка, посолете и поръсете ястието с черен пипер.

Поставете тавата в предварително нагрята фурна на 200 градуса и печете до готовност на ориза. Завийте готовото ястие с алуминиево фолио да се задуши, сервирайте.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: