Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Агнешко месо»Яхния»Пролетна яхния с овнешко месо и зеленчуци

Пролетна яхния с овнешко месо и зеленчуци

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
Пролетна яхния с овнешко месо и зеленчуци1 / 2
05/04/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
145 мин.
Порции
5-6

Необходими Продукти

  • овнешко месо - 800 г
  • олио - 100 мл
  • домати - 4 - 5 броя
  • лук - 4 - 5 броя кромид
  • чушки - 3 - 4 броя
  • патладжани - 2 - 3 броя
  • бамя - 150 г
  • люти чушки - 1 - 2, по желание
  • червен пипер - 1 с.л. равна
  • черен пипер - прясно смлян, на вкус
  • магданоз - 1 връзка
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете овнешкото месо на хапки, посолете го и го сложете в голяма тенджера да се вари с малко вода на тих огън.

Щом омекне, добавете ситно нарязани лук, червения пипер, объркайте и добавете ситно нарязаните домати, патладжани, чушки, почистената бамя и лютите чушки на вкус.

Долейте топла вода (1 и 1/2 ч.ч.) и оставете да се задушава на тих огън до пълна готовност. Щом по-голямата част от течността се изпари, добавете подправки на вкус.

Поднесете пролетната яхния с овнешко и зеленчуци с прясно накълцан магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
52
43
32
20
10
Дай твоята оценка: