Неделни содени питки

Янка ГорановаЯнка Горанова
Готвач
178
567
251
340
3
28/02/2017
"Неделя определено е най-точното време за домашно приготвени содени питки "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 987
  • Преглеждания за месеца87
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме яйцата, добавяме захарта. В киселото мляко слагаме содата и бакпулвера, да се разтворят.

Прибавяме към яйцата, след това постепенно брашното, докато не се получи меко, но не лепкаво тесто. Разделяме тестото на 4 части.

Разточваме всяка и режем в желаните форми. В загрята мазнина слагаме да пържим питките.

Сервираме содените питки със парче сирене и домашно сладко от сини сливи.

Бамбукова дъска с борд 28 см-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Бамбукова дъска с борд 28 см
13.99 лв.
10.77 лв.
Виж ››

Висококачествена бамбукова дъска за рязане и сервиране. Удобна и практичка, дъската за рязане не абсорбира миризмите от продуктите, обработвани върху нея. Поддържа се лесно. и може да се използва за поднасяне на ордьоври или разядки. Изработена от 100% бамбук.

Рейтинг

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар