Крем супа от печурки и чеснови крутони

Крем супа от печурки и чеснови крутони

Мария СимоваМария Симова
Гуру
1k
15k
3k
10k
18
28/02/2017
"И поотделно ги харесваме, но в комбинация - супата и крутоните, са направо божествени"
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо7 778
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата15
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Започнете с крутоните, настържете скилидката чесън и смесете с мазнината, която сте избрали. Отстранете кората на филиите хляб, нарежете меката част на кубчета и поставете в малка тавичка.

Полейте хлебните кубчета с чесновата мазнина и разбъркайте добре. Поставете тавичката в предварително загрята фурна на 180 градуса и печете, като периодично разбърквате крутоните до светло кафяв цвят.

Почистете и нарежете лука, морковите, корена от целина, картофите и гъбите на по-едро. Поставете ги в подсолена вода на умерен огън да се сварят до омекването им.

Прецедете бульона на супата, пасирайте сварения зеленчук добавяйки на части от бульона им. Разредете заквасената сметана с прясното мляко и го прибавете към супата.

Добавете зеленчуковата подправка, посолете на вкус, поръсете с черния пипер на вкус и маслото. Оставете супата да заври и отстранете от огъня. Сервирайте с крутончетата.

Рейтинг

5 3
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар