Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Печено Пиле»Пълнено печено пиле с бекон

Пълнено печено пиле с бекон

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
1k12k3k8k12
Пълнено печено пиле с бекон
Снимка: Албена Асенова
2 / 4
01/08/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
110 мин.
Порции
4
"С бекон ли? Това уникално вкусно пиле е пълнено още с топено сирене, ароматни печурки, лук и всичко, което е нужно, за да получите вие най-вкусното пилешко на света"

Необходими Продукти

  • пиле - 1 бр. цяло
  • кашкавал - 100 г
  • топено сирене - 60 г
  • бекон - 80 г пушен
  • печурки - 250 г
  • лук - 1 глава
  • универсална подправка - подправка за пиле или други по собствен избор
  • черен пипер
  • сол
  • масло - 1 с.л.
  • бяло вино - 80 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме и измиваме пилето. Посоляваме го отвътре и отвън и го оставяме настрани.

В купа си приготвяме плънката. За целта е необходимо да нарежем на кубчета кашкавала, топеното сирене и пушения бекон.

Гъбите почистваме и две от тях нарязваме на кубчета и прибавяме към плънката. Разбъркваме добре и напълваме със сместа пилето. Ако е необходимо забождаме отвора с клечки за зъби, за да не излезе плънката.

Поставяме пилето в йенска тенджера. Ако е останала от плънката я разпределяме отстрани на пилето.

Останалите гъби и почистения лук режем на филийки. Поръсваме с малко сол и черен пипер. Объркваме ги и ги поставяме също около пилето. Хубаво е пилето да се сложи с гърдите надолу.

Така те няма да изсъхнат при печенето на пилето. Отгоре го намазваме с краве масло и поръсваме с подправка за пиле. Наливаме малко бяло и похлупваме с капак йенската тенджера.

Печем във фурна на 200 градуса. Малко преди готовност махаме капака и запичаме докато пилешката кожа получи хубав загар.

Пълненото печено пиле с бекон е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка: