Начин на приготвяне
Чашата е с вместимост 220 мл.
Пресейте брашното и сипете в купа. Добавете към брашното захарта.
Сипете също и киселото мляко, а върху него поръсете содата и бакпулвера и напръскайте с лимонов сок, за да шупнат набухвателите. Прибавете динения мед и разбъркайте много добре с лъжица.
Ще получите тежка и гъста гладка маса. Накрая добавете стафидите, ядките, ванилията и разбъркайте отново.
Сипете полученото тесто в тавичка, широка 26 см, върху хартия за печене. Загрейте предварително фурната на 180 градуса. Печете с вентилация за 20 минути.
Обърнете сладкиша в чиния и отстранете хартията. Поръсете с пудра захар. За да не е много скучно, можем да напудрим през дантела.