Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Сладкишът на баба с динен мед

Сладкишът на баба с динен мед

Даниела РусеваДаниела Русева
Готвач
3194k9522k1
Сладкишът на баба с динен мед
Снимка: Даниела Русева
1 / 5
28/02/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
10
"Да ви се намира едно бурканче динен мед, че намерихме тази рецепта в тефтера на баба и нямаме търпение да я приготвим?"

Необходими Продукти

  • брашно - 2 ч.ч.
  • захар - 1 ч.ч.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • динен мед - 1 к.ч.
  • сода за хляб - 1 ч.л. равна
  • бакпулвер - 1 ч.л. равна
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • стафиди - 50 г
  • орехи - 1 к.ч. ядки
  • ванилия - 2 прахчета
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чашата е с вместимост 220 мл.

Пресейте брашното и сипете в купа. Добавете към брашното захарта.

Сипете също и киселото мляко, а върху него поръсете содата и бакпулвера и напръскайте с лимонов сок, за да шупнат набухвателите. Прибавете динения мед и разбъркайте много добре с лъжица.

Ще получите тежка и гъста гладка маса. Накрая добавете стафидите, ядките, ванилията и разбъркайте отново.

Сипете полученото тесто в тавичка, широка 26 см, върху хартия за печене. Загрейте предварително фурната на 180 градуса. Печете с вентилация за 20 минути.

Обърнете сладкиша в чиния и отстранете хартията. Поръсете с пудра захар. За да не е много скучно, можем да напудрим през дантела.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: