Сладки за Великден

06/04/2012
Дебелата Берта
отДебелата БертаДжедай5128145
"На един от най-светлите християнски празници почерпете за здраве близките си с вкусни сладки за Великден "
Приготвяне30 мин.
Готвене15 мин.
Общо45 мин.
Порции25-30 бр.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо9 026
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното в голяма тава, разстелете го и го сложете в предварително загряна на 220 градуса фурна леко да се запече. Малко преди да започне да сменя цвета си, добавете смлените орехи и разбърквайте периодично. Що леко сменят цвета си, ги извадете от фурната и оставете да се охладят.

След това смесете брашното с ядките с пудрата захар, ванилията и канелата. Добавете яйцата, коняка и нарязаното на парченца студеното масло. С ръка омесете до хомогенно тесто, като при нужда, ако повечко лепне, добавете още малко брашно.

Готовото тесто оставете за половин час в хладилник. След това го разточете на тънка кора и изрежете бисквити с желаните от вас формички. Подреждайте сладките в тава с хартия за печене и сложете да се изпекат в предварително загрята на 170 градуса фурна.

Сладките за Великден се пекат доста бързо и трябва да внимавате да не ги прегорите. По желание изстиналите сладки украсете или слепете 2 по 2 със сладко. Оставете да престоят в затворен съд за 1 денонощие преди да ги поднесете.подобни рецепти тук

5 5
4 1
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар