Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пилешко с топено сирене и маслини

Пилешко с топено сирене и маслини

Monika IvanovaMonika Ivanova
Мастър Шеф
4562k2k5
Пилешко с топено сирене и маслини2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
6 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
76 мин.
Порции
3
"Видяхме тази рецепта, купихме бутилка вино, приготвихме пилешкото - усетихме аромата му и се върнахме за още една бутилка"

Необходими Продукти

  • пилешко филе - 500 г
  • маслини - 10 - 15 бр.
  • топено сирене - 250 г
  • олио - 10 мл
  • сол
  • черен пипер
  • горчица - 1 к.л.
  • лук - 1/2 глава
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките филета се нарязват на пържолки и се начукват, така че да станат тънки.

Намазват се с горчицата, мазнината, сол и черен пипер на вкус.

Йенска тава се намазнява и филетата се слагат в нея. Върху тях се редят почистените от костилки и нарязани маслини и лук.

Тавата се покрива или с фолио или с капак (ако йената е от 2 части) и се пече на 200 градуса 1 час.

След това отваряте и редите парченцата топено сирене отгоре.

Затваряте отново и оставяте то да се разтопи и позапече - още около 10 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: