Шилешко печено с къри

Десислава ДончеваДесислава Дончева
Готвач
228
859
300
405
1
01/03/2017
"Много ароматно, много богато и изключително вкусно ястие за всички почитатели на екзотичната кухня "
Приготвяне25 мин.
Готвене40 мин.
Общо65 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 204
  • Преглеждания за месеца23
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • шилешко месо - 400 г кайма
  • лук - 2 глави
  • яйца - 1 бр.
  • хляб - 3 бр. филии
  • галета - 6 с.л.
  • краве масло - 100 г
  • царевично брашно - 4 с.л.
  • къри - 2 с.л.
  • прясно мляко - 2 ч.ч.
  • кашкавал - 1 с.л. настърган
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се настъргва на ситно и се прибавя към каймата и хляба, предварително накиснат в мляко и изстискан. Прибавят се яйцето, галетата, сол и черен пипер и се разбърква добре.

От сместа се правят малки топчета, овалват се в галета и леко се запържват в масло.

Половината масло се разтопява, добавят се царевичното брашно, сол, черен пипер и къри и при непрекъснато разбъркване се прибавя млякото.

Сосът се вари до леко сгъстяване.

В гювеч, намазан с масло, се слагат топчетата от месото, заливат се със соса и се посипват с настъргания кашкавал, смесен с малко галета.

Гювечът с шилешко се слага в студена фурна и постепенно се загрява до 200 градуса. Запича се около 20 минути.

Шилешкото печено с къри се сервира топъло с гарнитура ориз.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар