Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Печено агнешко»Ароматни агнешки ребърца на фурна

Ароматни агнешки ребърца на фурна

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Ароматни агнешки ребърца на фурна
Снимка: Мария Доева
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
8 бр.
"Ако и вие сте лакомници като нас, към тази оригинална рецепта няма да останете безразлични, а защо пък и да не поглезите семейството си с тези вкусните агнешки ребърца"

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 8 броя ребра
  • магданоз - 2 с.л. накълцан
  • лук - 2 с.л. накълцан зелен
  • чесън - 1 - 2 скилидки
  • розмарин - 1 с.л. скълцан ситни
  • галета - 1/2 ч.ч.
  • масло - 125 г
  • черен пипер - млян на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пригответе агнешките ребърца, като ги остържете от едната страна до кокал. Натъркайте ги добре със сол и прясно смлян черен пипер.

Смесете магданоза, лука, чесъна, розмарина, галетата и 1/2 от разтопеното масло и разбъркайте.

Загрейте другото масло в тиган и запържете равномерно агнешките ребърца.

Прехвърлете ги в тава и ги залейте с ароматното масло с подправките.

Сложете ребрата са се пекат в загряна на 230 градуса за 15-20 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
55
43
30
20
10
Дай твоята оценка: