Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Великденски кекс агънце

Великденски кекс агънце

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Великденски кекс агънце2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
75 мин.
"Великден е един от най-големите християнски празници и трапезата за него задължително е богата. Опитните кулинарки знаят, че трябва да започнат репетициите за него отрано"

Необходими Продукти

  • яйца - 6 броя
  • захар - 2 ч.ч.
  • олио - 150 мл
  • лимонада - 1 ч.ч. или газирана вода
  • брашно - 3 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 и 1/2 пакетчета
  • ванилия - 2 пакетчета
  • лимони - настъргана лимонова кора от 1 лимон
  • канела - 1/2 ч.л.
  • индийско орехче - 1/2 ч.л.
  • ядки - 100 г натрошени по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте жълтъците със захарта до гладък крем, а белтъците разбийте отделно на сняг. Към жълтъците разбийте олиото, лимонадата, ванилията, настърганата лимонова кора, канелата и индийското орехче и добавяйте постепенно пресятото брашно с бакпулвера.

Щом разбъркате до хомогенност, внимателно започнете с белтъците. Сипете сместа в намазнена и набрашнена форма агънце - ако е малка формата, изпечете 2 кекса в умерено загряна фурна на около 180 градуса.

Изчакайте да се охлади Великденския кекс и го извадете формата. Поръсете по желание с пудра захар или глазура.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
57
42
32
20
10
Дай твоята оценка: