Кокошка капама

Мария ГулековаМария Гулекова
Помощник Готвач
4121k1621
Кокошка капама
Снимка: Sophie Zidarova
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
210 мин.
Общо
240 мин.
Порции
8
"Домашна кокошка, кисело зеле и малко свинско за аромат - една капама, която направо ще ви вземе акъла"

Необходими Продукти

  • кокошка - 1 бр.
  • кисела зелка - 1 бр.
  • кървавица - 500 г
  • свинско месо - 500 г
  • масло - 125 г
  • бяло вино - 1 ч.ч.
  • черен пипер
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • дафинов лист - 1 бр.
  • зелев сок - 1 ч.ч.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистваме и измиваме кокошката. След това я нарязваме на порции.

Нарязваме киселото зеле на ситно и го задушаваме с 2 с.л. масло.

Когато се задуши, добавяме червения пипер и разбъркваме добре.

Взимаме гювеч и редим ред зеле, кокошка, зеле, свинско месо, зеле, кървавица и завършваме със зеле.

Между редовете слагаме черен пипер. Отгоре слагаме дафиновия лист, виното и зелевия сок (по желание може да добавим сол, ако вместо зелев сок добавим вода).

Печем ястието в умерена фурна около 3 часа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: