Начин на приготвяне
Измийте и нарежете пилешкото филе на пържоли. Пригответе маринатата, като смесите бялото вино, прясно изцедения портокалов сок, зехтина, черния пипер, къри и щипка сол.
Разбъркайте и с получената смес залейте месото. Оставете го да престои така около 2 часа. Подредете пържолите в тавичка, добавете маринатата, в която са стояли, и налейте още около 100 мл вода.
Печете в загрята фурна на 180 градуса около 40 минути, след което обърнете пържолите и печете още 30 минути.
Извадете тавичката и върху всяка пилешка пържола намажете топено сирене. Върнете във фурната и печете още 10 минути.
Сервираме със задушени картофи и свежа салата, поръсени със сол, лимонов сок, зехтин и пресен копър.
Пилешкото филе с портокалова марината е готово.