Gotvach.bg»Рецепти»Пица»Пица със сирена и филе

Пица със сирена и филе

Пица със сирена и филе
Снимка: Стефани Симеонова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2
"Майсторски клас по приготвяне на сочна пица - първо тестото, после ароматната плънка - и след това всички ще хапнем задружно"

Необходими Продукти

  • За тестото
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • брашно - 2 ч.ч.
  • сол - 1 ч.л.
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • Основни съставки
  • доматено пюре
  • бри - 150 г сирене
  • синьо сирене - 150 г
  • моцарела - 1 бр.
  • топено сирене - 150 г
  • кашкавал
  • зехтин
  • босилек
  • филе - * 200 г сурово
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Започваме с месенето на тестото. В купа сипваме киселото мляко и содата и разбъркваме. Оставяме за 5 мин да шупне. След това прибавяме солта и започваме постепенно да прибавяме брашното. Месим меко тесто.

След като разточим тестото, намазваме пицата с доматено пюре, колкото да покрие и оцвети тестото.

Започваме с подредбата на пицата. Първо се слага суровото филе, което не е задължително, но става много вкусно.

След това слагаме нарязаните на тънко сирене Бри, топеното сирене, синьото сирене, моцарелата и най-отгоре поръсваме обилно с настърган кашкавал и малко нарязан на ситно босилек.

Накрая слагаме малко зехтин. Печем на предварително загрята на 180 градуса фурна до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: