Агнешко с тиквички

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Администратор
3723k6
Агнешко с тиквички2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 300 гр.
  • тиквички - 360 гр.
  • масло - 40 гр.
  • лук - 50 гр.
  • домати - 1 - 2 бр.
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • брашно - 2 с.л.
  • кисело мляко - 80 гр.
  • копър
  • червен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва и се пържи в масло.

В маслото в което се е пържило месото се слага нарязания на дребно лук и леко се запържва, след което се прибавя брашното и се запържва докато стане златисто. Прибавя се доматеното пюре и след около 2 минути - червеният пипер.

Връща се месото в запръжката, залива се с хладка вода и се посолява. Вари се на тих огън.

Измитите тиквички и нарязани на кубчета се прибавят към омекналото месо, след като предварително са поизпържени.

Готовото ястие се поднася поръсено с копър и придружено с купичка кисело мляко.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: