Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Печена тилапия с пармезан

Печена тилапия с пармезан

Драга МишеваДрага Мишева
Чирак
59332123
Печена тилапия с пармезан
Снимка: Драга Мишева
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"Когато знаеш точно как - всичко е много по-лесно. Опитайте нашето печено филе от тилапия, защото ние знаем точно как"

Необходими Продукти

  • тилапия - 1 кг филе от риба
  • пармезан - 100 г твърдо сирене
  • масло - 50 г меко
  • майонеза - 5 с.л.
  • чесън на прах - 1/2 ч.л.
  • босилек - 1 ч.л. ронен сух
  • лимон - сокът на 1/2
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурната се загрява на режим за горно печене. Скарата се повдига почти до горе.

Докато фурната се загрява, може да си приготвите сместа. В купа се изсипва рендосания пармезан. Към него се добавят сухите подправки и хубаво се размесва. След това се добавят майонезата, лимоновия сок и мекото масло. Разбърква се до получаването на хомогенна смес.

Когато фурната е загрята, съвсем леко намазняваме дъното на голяма тава. В нея подреждаме филетата риба. Рибата се запича 3-4 минути. Ако филетата са по-дебели, оставете още минутка.

Рибата се вади, обръща се и се пече и от другата страна отново около 3-4 минути. Извадете тавата и разпределете вече направената смес върху филетата.

Върнете отново във фурната и печете до златиста коричка /около 20-30 минути/.

Когато печената риба е готова, извадете в чинии и сервирайте със салата според сезона.

Получава се едно много вкусно, бързо и лесно за приготвяне ястие.

Печената тилапия с пармезан е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: