Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Вита баница»Дърпана вита баница

Дърпана вита баница

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Дърпана вита баница3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
75 мин.
"Баницата е най-универсалното ястие - тя е страхотна закуска, вкусен обяд и дори мечтана вечеря за мнозина. А специално тази е великолепна"

Необходими Продукти

  • вода - 600 мл
  • оцет - 2 с.л.
  • олио - 4 с.л.
  • сол - 1 с.л.
  • яйца - 2 броя
  • брашно - около 1 кг
  • За плънката
  • сирене - 300 - 400 г
  • яйца - 2 бро
  • За заливката
  • вода - 2 ч.ч.
  • сол - 2 щипки
  • захар - 1 ч.л.
  • мазнина - 1 ч.ч. за намазване на корите
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За да приготвите тестото в съд смесете водата, олиото, оцета, солта и яйцата. Добавете към тях постепенно брашното и замесете гладко тесто. Разделете го на топки и ги оставете да починат за около 20 минути. Разточвайте всяка топка първо с точилка, след това започнете да разтегляте с ръце, докато се получи възможно най-тънката кора.

Всяка разтеглена кора намазвайте с мазнина и поръсвайте с натрошеното сирене, разбъркано с яйцата. Завивайте на руло и подреждайте в намазнена тава на охлюв. Отгоре намажете добре с мазнина и сложете в умерено загряна фурна за да се пече за 30-40 минути.

Пригответе заливката като кипнете на котлона водата с мазнината и сол или захар по желание. Залейте готовата гореща баница с горещата заливка и върнете във фурната за около 10 минути. Готовата баница се запарва с кърпа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
513
43
30
22
10
Дай твоята оценка:

Коментари

стефанова
стефанова
Не са ли много две чаши вода за заливка?
10.09.2013 09:11