Пикантно пиле по италиански

Станислава АрмяноваСтанислава Армянова
Иноватор
364
1k
601
699
2
03/03/2017
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо273
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • пилешки гърди - 1 кг
  • гъби - 1/3 ч.ч. нарязани пресни
  • пармезан - 6 филийки кашкавал
  • шунка - 6 филийки
  • чушка - 1 бр. зелена
  • масло - 2 с.л.
  • доматен сос - 400 г
  • градински чай - 1/2 ч.л. сух
  • риган - 1 и 1/2 ч.л. сух
  • чесън - 1 скилидка
  • лимонов сок - 1 ч.л.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маслото и градинският чай се слагат в тава и се загряват 1 минута при 100% мощност на микровълновата.

Подсушените пилешки гърди се слагат в тавата и се обръщат няколко пъти, за да се напоят. Прибавят се нарязаните гъби и чушка. Покриват се с фолио за микровълнова фурна, което се пробива на няколко места.

Пече се 8-10 минути при 100%, като месото се обръща един път. Месото и зеленчуците се изваждат с помощта на решетъчна лъжица. В останалия от печенето сос се прибавя доматеният сос, риганът, нарязаният чесън, лимонът, солта и черният пипер. Пече се 3-4 минути при 100%, без да се покрива.

През това време всяко парче месо се завива във филийка сирене, след това - в шунка, забожда се с клечка за зъби и се нарежда в тавата със соса. Покрива се с гъбите и чушката и се пече 3-5 минути при 100%, като внимателно се разбърква един път. Сервира се с горещ варен ориз или спагети.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар