Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Шишчета»Пъстри шишчета със сьомга

Пъстри шишчета със сьомга

Dora GrozevaDora Grozeva
Помощник Готвач
1071k4232
Пъстри шишчета със сьомга
Снимка: Dora Grozeva
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Истинско меню за ценители!"

Необходими Продукти

  • филе от сьомга - 800 г
  • печурки - 16 - 20 бр.
  • кромид лук - 2 глави
  • червена чушка - 3 бр.
  • зелена чушка - 3 бр.
  • портокали - сока на 2
  • сол
  • олио
  • черен пипер
  • босилек
  • риган
  • розмарин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибата се измива и подсушава.

Рибното филе се нарязва на кубчета за шишчета. Намазняват се с малко олио, овкусяват се със сол, черен пипер и сока от портокала. Оставя се да поеме ароматите, докато се приготвят зеленчуците.

Лукът и чушките се измиват добре, почистват се и се нарязват за шишчета. Гъбите се почистват и им се отстраняват пънчетата. Зеленчуците се овкусяват със сол, босилек, риган, розмарин и из се добавя малко олио.

Готовите риба и зеленчуци, поели ароматите, се нанизват на шишчетата, като се редуват. Поставят се в тавичка. Поливат се с портокаловият сок, смесен с останалите подправки.

Пекат се във фурна на 180 градуса за около 20-30 минути, до хубав лек загар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: