Начин на приготвяне
Рибата се измива и подсушава.
Рибното филе се нарязва на кубчета за шишчета. Намазняват се с малко олио, овкусяват се със сол, черен пипер и сока от портокала. Оставя се да поеме ароматите, докато се приготвят зеленчуците.
Лукът и чушките се измиват добре, почистват се и се нарязват за шишчета. Гъбите се почистват и им се отстраняват пънчетата. Зеленчуците се овкусяват със сол, босилек, риган, розмарин и из се добавя малко олио.
Готовите риба и зеленчуци, поели ароматите, се нанизват на шишчетата, като се редуват. Поставят се в тавичка. Поливат се с портокаловият сок, смесен с останалите подправки.
Пекат се във фурна на 180 градуса за около 20-30 минути, до хубав лек загар.