Начин на приготвяне
От солено тесто, разточете тънък лист. Направете си шаблон от хартия с контурите на картата на България, положете шаблона върху разточения лист и изрежете по контурите.
От белтъците и другите съставки за тестото замесете меко тесто и оставете да втаса на топло място. Разточете с точилка половината тесто с дебелина 0.5 см, изрежете с кръгъл резец за курабии кръгчета от тестото.
Направете 12 броя рулца, като полагате четири броя от тях едно до друго, като леко ги застъпвате. Навийте ги на малко рулце и го разрежете на две половини, получавате 24 рози.
От останалото тесто направете правоъгълна питка и поставете в правоъгълна тава, застлана с хартия за печене и намазана с разтопено масло. В края на тестото край стените на тавата подредете розите в кръг. Полейте питката с останалото масло и намажете с разбитите жълтъци.
Положете изрязаната карта от солено тесто в средата на питката и оставете да втаса за около 20 минути. Поръсете с маково семе розите, поставете алуминиево фолио само върху соленото тесто и поставете тавата в предварително нагрята на 180 градуса фурна, печете около 40 минути.
Оставете изпечената питка завита с кърпа за около 10 минути. След което разтворете боите в отделни малки чаши с малко вода до желаната наситеност.
Боядисайте соленото тесто с тях трибагреника, като мислено разделите картата на България от солено тесто на три. Оставете първата част небоядисана а останалите 2 части - в зелено и червено.
Коментари