Начин на приготвяне
Кубчето мая се обърква със захарта, добавя се млякото и две лъжици брашно и се оставя да шупне. Отделяме два жълтъка за намазване.
Към брашното се добавя прясно мляко, разбитите яйца, разтопеното краве масло и вече шупналата мая. Брашното се посолява и се замесва меко и еластично тесто.
След като замесим тестото, го покриваме с найлонов плик и го оставяме да втаса за час на топло място.
Тавата се намазва с краве масло и се поръсва с брашно. Вече готовото втасало тесто се разделя на три части.
Разточваме правоъгълна кора, намазваме я с краве масло и обилно с натрошеното сирене. Навиваме на руло, след което режем на парчета. Повтаряме същото и с останалите две кори.
Подреждаме готовите парченца в тавата и ги оставяме за около 30 минути също да втасат.
След това мажем навсякъде с жълтъците и поръсваме със сусама. Слагаме да изпечем питката в предварително загрята на 180 градуса фурна.