Начин на приготвяне
От посочените продукти замесете хубаво гладко тесто, покрийте със стреч фолио и оставете да удвои обема си.
Готовото тесто разделете на 2 части, от едната част направете 4 топки и разточете 4 обли кори.
Намажете ги с масло без последната, подредете една върху друга и разрежете на 12 триъгълника. На всеки направете разрез и отрия връх промушете отдолу нагоре.
Получават се листенца, всяко навивате като руло и така навито листо поставяте по края на тавата. От другата част тесто по същия начин се разточват 4 малки кори, като се мажат с масло и поръсват със сирене.
Режат се на 12 части, като центърът остава цял, от снимките ще придобиете представа. Така полученото цвете се слага по средата на тавата, като краищата се повдигат леко на горе.
Ако желаете, може от началото да оставите тесто колкото орех за декорация на питката. Аз на моята питка оформих охлюв от ленти тесто и поставих по средата.
Оставете питката да втаса, намажете с разбития жълтък с малко мляко и печете в загрята фурна на 170 градуса.