Начин на приготвяне
Картофите се сваряват, обелват се и се настъргват на ренде.
Лукът, гъбите и морковите се почистват и нарязват на ситно. Запържват се заедно лукът и морковите, а накрая се добавят и гъбите. Сипва се малко вода.
Към тях се добавя спанакът и се обърква и запържва. Поръсва се с черен пипер и универсална подправка на вкус.
При готовност се добавя натрошено сирене и се обърква.
В подмазана тава се полага слой от половината настъргани картофи, дебел около 1.5 - 2 см. Върху тях се разстила спаначената плънка. Отгоре се полага другата половина картофи.
Слага се във фурната за 15-20 минути, за да се запече леко.
Разбиват се киселото мляко и яйцата и към тях се добавя настърган кашкавал.
Изважда се от фурната и отгоре се залива със сместа.
Връща се във фурната, за да се запече до готовност.