Начин на приготвяне
Сложете на котлона тенджера с водата, посолете като заври.
Измийте зърната просо под течаща вода, след това ги сложете в купа, сипете топла вода, разбъркайте и отцедете. Направете процедурата няколко пъти, докато водата остане бистра. Може да го направите и в цедка под течаща вода.
Измийте, почистете и нарежете зеленчуците на дребни кубчета.
Във врящата вода сложете зеленчуците /без лука/ и варете 10 мин, след това добавете просото, намалете котлона на средна температура и варете още 15 мин.
Сложете нарязан бекона в тиган и запържете за кратко, добавете лука, разбъркайте и пържете до златисто.
Добавете в тенджерата 5 мин преди готовност запържените лук и бекон, нарежете подправки - копър и магданоз и ги сложете заедно с дафиновия лист, гответе за кратко и махнете от котлона.