Начин на приготвяне
Разбиваме яйцата със захарта, след което и всичко останало се добавя. Разбиваме много добре, за да не се получат топчета.
Слага се тиган за палачинки или тефлонов и се сипва от сместа, като обръщаме при готовност от едната страна на другата.
Приготвяне на плънката. В тиган поставяме нарязан на ситно лук и го запържваме в малко олио.
Щом се запържи лукът, се прибавя каймата и се пържи, като се натрошава с дървена лъжица, докато изври течността на каймата и остане на мазнина. След това поставяме гъбите и накрая прибавяме и подправките.
Разбъркваме добре и оставяме за малко да поври.
Всяка палачинка се намазва с част от плънката и се завива на руло.
Нареждат се една до друга в огнеупорен съд на един или 2 реда - зависи от големината на съда.
Пекат се в загрята на 200 градуса фурна.
Когато са почти готови, вадим и настъргваме кашкавал.
Държим, докато се поразтопи самият кашкавал.