Начин на приготвяне
В топлата вода разтваряме маята заедно с лъжичката захар и малко брашно и оставяме да шупне.
В отделен съд пресяваме брашното заедно със солта, правим кладенче и слагаме шупналата мая.
Замесваме меко еластично тесто, което слагаме в набрашнена купа, за да втаса.
Когато тестото почти удвои обема си, го премесваме, оформяме като топка и поставяме в намазнена и набрашнена тава, в която ще печем, за да втаса още веднъж.
След като тестото отново удвои обема си, непосредствено преди да сложим да се пече, с помощта на остър нож се правят няколко разреза. Печем в предварително загрята фурна на 200 градуса, на дъното на която сме сложили съд с вряща вода около 50 минути.
Ако не харесвате хрупкавата коричка, която се получава, може преди да да сложите домашния хляб да се пече, да го намажете с малко кисело мляко.
Ако обичаш да си приготвяш сам хляб, научи също как да си правиш вкусен маймунски хляб или този страхотен бананов хляб.
Коментари
Невероятно вкусен хляб се получи!