Начин на приготвяне
Изчистваме и измиваме добре патицата.
Сваряваме гъбите и ги нарязваме на ситно. Към тях добавяме свареното фиде, нарязаните на кубчета яйца и запърженото масло.
Подправяме със сол и черен пипер на вкус и разбъркваме добре. С така приготвената плънка напълваме патицата и я зашиваме добре с конец.
Слагаме я в тенджера под налягане и добавяме 2 ч.ч. от бульона от варенето на гъбите, нарязания лук и морков и черен пипер. Задушаваме ястието за 1 час.
След като извадим патицата я слагаме в чиния и я заливаме с приготвения по следния начин сос: В маслото запържваме брашното и към него добавяме студения гъбен бульон и виното.
Подправяме с черен пипер и държим на котлона докато сосът се сгъсти. Към соса добавяме пасираните зеленчуци от задушаването на патицата.