Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Печен боб на фурна със свински гърди

Печен боб на фурна със свински гърди

Imanuel NikolImanuel Nikol
Чирак
4146856
Печен боб на фурна със свински гърди
Снимка: Imanuel Nikol
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
140 мин.
Порции
8
"Поръсете печения боб със свинско с нарязан на ситно магданоз и сервирайте"

Необходими Продукти

  • зрял боб - 500 г
  • свински гърди - 500 г
  • чушки - зелена (червена)
  • моркови - 2 бр.
  • лук - 1 глава
  • доматена салца - 1/2 кутийка
  • домати
  • джоджен
  • черен пипер
  • червен пипер - пушен
  • сол
  • олио - 50 мг
  • масло - 50 г
  • магданоз - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте старателно и накиснете боба за една нощ в студена вода.

Преди да сложите да се вари, изплакнете добре със студена вода.

След като бобът поври 15 минути, изхвърлете водата и сипете топла.

Бобът се вари на умерен огън с олио, масло и свинските гърди (свинските гърди предварително се запичат на грил тиган за кратко).

След час добавете нарязаните зеленчуци и подправките.

Оставете боба с месото да къкри до окончателното му сваряване.

Към края добавете доматената салца.

Бобът се слага да се запече във фурна на 180 градуса.

Поръсете печения боб на фурна със свински гърди с нарязан на ситно магданоз и сервирайте.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: