Начин на приготвяне
Брашното се пресява, стафидите си измиват с топла вода и се подсушават. Бадемите се попарват с вряла вода, обелва се ципата и ядките се счукват едро.
Сто грама брашно се смесва с малко от сметаната и с цялата мая. Добавя се захарта, всичко се разбърква и се оставя на топло да шупне.
Жълтъците се смесват с останалата захар, добавя се останалото брашно, шупналата мая, солта, ванилията и се замесва тесто. Меси се, докато престане да лепне по ръцете. Добавя се разтопеното масло. Кората на лимона се настъргва на ситно, сокът се изцежда.
Кората се добавя в тестото заедно със стафидите и бадемите. Тестото се слага в намазана с мазнина и поръсена с брашно форма, която се пълни на една трета от обема си и се оставя за 1 час на топло. Пече се 1 час на 180 градуса.
Приготвя се глазура, като белтъците се разбиват с пудрата захар. Добавя се сокът от изцедения лимон и всичко се разбърква добре. С тази глазура се маже топлият козунак.