Начин на приготвяне
Първото, което трябва да направим, е да си приготвим продуктите за овалване на бонбоните. Аз използвам сушени стърготини от кокос, които правя вкъщи, но може и с готови от магазина.
Смиламе около 10-11 бисквити на блендер, тъй като бонбоните се овалват 2 пъти.
Започваме с приготвянето на сместа. Разтапяме на водна баня шоколада. Отделно разтапяме маслото и прибавяме млякото и захарта и разбъркваме добре.
Когато шоколадът се разтопи прибавяме млякото на тънка струя и разбъркваме добре. След това прибавяме смлените бисквити и отново разбъркваме. Сваляме сместа от котлона и прибавяме ванилията и лимоновата кора и разбъркваме.
Остана да оформим бонбоните. За целта си пълним в една купичка малко вода, като всеки път преди да вземем от сместа трябва да си намокрим пръстите за да не ни залепва по ръцете. Взимаме по малко и оформяме топче. Напръскваме го с малко вода и го овалваме първо в бисквитите и после в кокосовите стърготини.
Оставяме бонбоните в хладилника за час да стегнат, след което повтаряме процедурата с оформянето и овалването на бонбоните.
Отново оставяме вече готовите бонбони в хладилника за няколко часа, след което са готови за консумация. Това е една лесна, но специална рецепта за специален човек и повод.