Начин на приготвяне
Нарязваме си доматите, патладжана и тиквичките на кръгчета с диаметър от см и половина. Осоляваме тиквичките и патладжана и оставяме на страна, за да се махне водата от тях.
След това ги подсушаваме и ги нареждаме в тавичка едно до друго, правейки кръг. Отгоре ги овкусяваме с още малко сол и черен пипер.
Нарязваме си лука и чесъна на дребно и ги запържваме в дълбок съд. Прибавяме каймата и запържваме за още малко след това доматения сок. Овкусяваме със сол черен пипер и щипка захар.
Заливаме зеленчуците с каймата и печем в предварително загрята фурна, на 180 °C, за половин час. В малка тенджерка, си разтапяме маслото и добавяме брашното. След като се запържи, заливаме с прясното мляко и готвим до сгъстяването на Бешамел.
Премахваме от котлона и овкусяваме със сол, черен пипер и малко преди да изстискаме лимоновия сок, прибавяме настъргания кашкавал, който ще се разтопи в Бешамела.
Изваждаме тавичката със сочната запеканка от фурната след изтичането на 3-те минути и заливаме със соса.
Връщаме във фурната запеканката с кайма, превключваме само на горен реотан и печем до хубав червен цвят.
Да ви е сладко!