Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Питка със свинско

Питка със свинско

Plamena BahchevanskaPlamena Bahchevanska
Новак
83640
Питка със свинско
Снимка: Plamena Bahchevanska
4 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Няма да го наричаме пица, защото е двойно по-вкусно - затова просто ще ви кажем - хапнете и да ви е сладко"

Необходими Продукти

  • За тестото
  • брашно - 500 г пресято бяло (тип 500)
  • вода - 250 мл
  • мая - 1 пакетче суха
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • зехтин - 2 с.л. или олио
  • За плънката
  • свински врат - 500 г
  • лук - 3 големи глави
  • чушки - 2 бр. червени и зелени
  • кимион
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресяваме брашното и правим кладенче в средата. Добавяме хладката вода, солта, захарта и мазнината. Месим до меко тесто и оставяме да втаса един час.

През това време нарязваме свинския врат и лука на тънки флейки и ги запържваме до готовност, добавяме и тънко нарязаните чушки и подправките.

Разточваме тестото, добавяме плънката, завиваме и печем на максимална мощност до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: