Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Пържоли»Панирани филенца с пържени картофки

Панирани филенца с пържени картофки

МариянаМарияна
Мастър Шеф
7724k2k3k7
Панирани филенца с пържени картофки
Снимка: Марияна
1 / 4
10/03/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
3
"Филенца, които се топят в устата - поднесете с картофки или каквото друго обичате и хапнете с удоволствие"

Необходими Продукти

  • пилешко филе - 6 бр. бяло
  • яйца - 1 бр. голямо
  • горчица - 1 ч.л.
  • сол
  • черен пипер
  • галета - ½ ч.ч.
  • олио - за пържене
  • картофи - 3 бр. средни на големина
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Филето се измива и подсушава. Срязваме го по средата цялото филе. После го режем на тънки, по-малки филенца. Оформяме 6 бр. малки. В купичка чукваме яйцето и го разбиваме с вилица.

В купичката слагаме и горчицата и хубаво разбиваме. Всяко филенце поръсваме от двете страни със сол и черен пипер. В чиния слагаме галетата и овалваме малките филенца едно по едно.

В тиган се сипва олио и се сгорещява. Потапяме всяко филенце в яйчената смес и го пържим в олиото. След което панираните филенца се обръщат и се пържат от другата страна, докато станат напълно готови.

Филенцата се изваждат и се поставят върху кухненска хартия да се отцеди мазнината. През това време обелваме три картофа, средни на големина. Измиваме картофите и ги режем на колелца.

В същото горещо олио пържим картофките. Вадим ги, като се изпържат и ги слагаме върху хартия. В три чини слагаме по две панирани филета и от картофите, поръсени със сол. Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: